tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kesäisiä koiratouhuja





kesälomat on ohi ja paluu arkeen on alkanut. Ollaan kokeiltu Alohan kanssa uutta jäljestysliinaa muutamia kertoja puistoissa, ollaan heitelty tennispalloa ja frisbeetä. Tyttö on ollut todella innoissaan ja juossut hurjaa vauhtia saaliidensa perässä. Myös pyörän perässä juoksu on enemmän  kuin kivaa puuhaa. Vielä ei olla uskallettu mennä niin, että yksin kuljettaisimme koiraa pyörällä. Ollaan tehty niin, että toinen ajaa ja toinen juoksee Alohan kanssa pyörän rinnalla. Tätä täytyy kokeilla useamminkin. Itsellekkin tulee samalla hyvää lenkkeilyä.

Muutenkin Alohalle kuuluu tällä hetkellä hyvää. Munuaistulehdus, ihotulehdus ja valeraskaus on selätetty. Tyttö on taas energinen oma itsensä. Pitkien lenkkienkin jälkeen hakee lelun lelulaatikostaan ja pyytää mukaan leikkimään. Tämä on niin suuri helpotus. Jossain vaiheessa alkoi tuntua jo epätoivoiselta, kun koko ajan oli jotain vaivaa. Eläinlääkärissä on juostu muutaman kuukauden aikana neljä kertaa. Epäiltiin ties mitä sairauksia märkäkohdusta kilpirauhasen vajaatoimintaan. Onneksi oli "vain" antibiooteilla hoidettava munuaistulehdus eikä mitään pitkäaikaista sairautta.

Nyt, kun sairastelut on sairasteltu, uskalsin ilmoittaa Alohan taas näyttelyihin. Ollaan menossa tämän kuun 22. päivä Mäntsälään kaikkien rotujen näyttelyyn. Elokuussa (3.-5.8) mennään Kuopioon kolmipäiväisiin KV-näyttelyihin ja 11.8 on vuorossa Helsingin kaikkien rotujen näyttely. Mäntsälässä tuomarina on Jari Fors. Kuopiossa perjantaina tuomaroi Matti Palojärvi, lauantaina Jari Fors ja sunnuntaina Rainer Vuorinen. Helsingissä Beaglet tuomaroi Juha Putkonen. Näyttelyiden lisäksi on suunnitteilla mennä treenaamaan lähiseudun mätsäreihin.