sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Keravan mätsärit 15.7.2012

Tänään oli vuorossa Keravan mätsärit. Lähdettiin liikkeelle hyvällä tyttöporukalla. Paikalla ei ollut kovinkaan montaa koirakkoa, mutta taso oli todella kova. Alohalla meni tänään mielestäni kävely todella hyvin. Paljon paremmin kuin keskiviikkona nurmikolla. Mätsärit järjestettiin koulun hiekkakentällä. Liekkö syynä vähemmän tuoksuva maa. Aloha seisoi myös hienosti ja rauhallisesti.

Kehässä ei ollut tänään pöytää tai oli vielä pentujen aikaan, mutta sateen alkaessa pöytä vietiin kehästä pois. Tämä oli mielestämme hiukan erikoista! No emme siis päässeet treenaamaan sitä mitä olisimme erityisesti halunneet treenata. Tuomarin käsittely hiukan jännitti Alohaa. Tuomarilla oli sadetakki ja hän tuli ylhäältä päin. Liekö tämä ollut syy? Aloha kyllä antoi katsoa hampaat ja muutenkin tunnustella, mutta ei ollut kauhean kiinnostunut tuomarista muuten.

Tämä tuomari käsitteli koiria myös punaisten kehässä. Tätä ei ole aikaisemmin meidän käymissä mätsäreissä tapahtunut. Punaisten tai sinisten kehissä on yleensä vain juostu ja seisotettu koiria. Alohaa ei huivittanut toistuva käsittely vaan hän jopa hieman peruutteli tuomarin käden alta. Tuomari totesikin meille sijoitusten jälkeen, että olisi halunnut sijoittaa Alohan tyylikkään liikkumisen johdosta, mutta jännitys käsiteltäessä vaikutti päätökseen olla sijoittamatta. Tämän päivän saldona meille siis punainen nauha. Hyvä, että ystävieni koirat sijoittuivat sekä sinisten että punaisten kehissä. Toinen pääsi BIS-kehään asti. Hieno päivä siis takana tänäänkin!