keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Lenkkeilyä koiran kanssa

Ollaan juoksulenkkeilty Alohan kanssa viimeaikoina aktiivisesti. Pyrin juoksemaan Alohan kanssa aina aamuisin ennen kuin tulee liian kuuma tai sitten illemmalla. Juoksumme on intervallia niin, kuin jo aikaisemmin olen tainnut mainitakin. Tyttö tykkää kovasti juosta ja juokseekin nykyään nätisti ravia -vierellä tai takana. Aluksi tietysti täytyy aina ottaa muutama laukka-askel.

Meillä on ollut oikein mukavaa puuhailla kaikenlaista nyt, kun koira on takaisin kotona. Ollaan käyty koirapuistoissa ja beagle-treffeillä. Eilen oli taas Viikissä beagle-tapaaminen. Alohaa ei aluksi kiinnostanut juoksentelu tai leikkiminen muiden kanssa vaan puistoilu sujui nuuskimalla. Melko loppuvaiheessa Aloha kuitenkin hoksasi ihanan Osku-beaglen. Aloha taisi vähän ihastuakin, kun piti niin heiluttaa häntää ja kirmailla Oskun kanssa.

Ihana nähdä, kun tyttö nauttii. Aika harvoin Aloha innostuu omassa lähipuistossamme leikkimään ja juoksemaan nykyään. Puistossa käy paljon porukkaa ja hyvin erikokoisia- ja eri energiatason omaavia koiria. Ne kovin energiset koirat, jotka juoksevat epähuomiossa päälle, on Alohan kauhistus. Vaikka ne ovatkin vallan ihastuttavia koiruuksia. Aloha on hitaasti lämpeävää tyyppiä ja selkeästi tarkkailee ja valikoi kenen kanssa uskaltautuu kunnolla kirmailemaan. Liekkö päivästäkin kiinni!?

Tänään käytiin aamupäivällä juoksu-(/neljän eri koirapuiston) lenkillä. Lenkkimme päättyi Roineen -koirapuistoon, jossa oli ihana Papu-terrieri. Heti portilta näki, että Aloha tykkää Papusta. Voi sitä juoksun ja kirmailun määrää. Kello läheni jo puoltapäivää ja aurinkopaistoi melko kuumasti, niin ei viitsitty olla puistossa kauhean pitkään. Jano taisi olla myös kova juoksun ja leikkimisen jäljiltä. Toivottavasti satutaan puistoon uudestaan samaan aikaan Papun kanssa, niin Aloha pääsee taas kunnolla purkamaan energiaa.

Lenkin jälkeen Aloha sai ruoaksi kasvismössöä ja broilerinjauhelihaa lohiöljyllä. Nyt tyttö koisaakin tuolla sohvalla tyytyväisenä ;)


Jänniä aikoja elämme: Alohan pennut lähtevät tällä viikolla omiin koteihinsa Alohan kasvattajan luota. Kaikilla on siis oma rakastava perhe odottamassa. Toivottavasti näemme Alohan kanssa pentuja jossain vaiheessa, kunhan toiset ovat hiukan kasvaneet ja tottuneet uusiin ympäristöihinsä. Pennut ovat nyt kahdeksan ja puolen viikon ikäisiä nuoria koiranalkuja. Kauniita ja rohkeita jokaikinen :)

Näyttelysuunnitelmiakin on jo tälle kesälle. Menemme Alohan kanssa Karjaan kaikkien rotujen näyttelyyn 7.7.2013. Kotkan KV-näyttelyyn ajattelin alunperin mennä, mutta antaa Alohan nyt rauhassa palautua kovasta koitoksestaan, sitten vasta aletaan harrastaa. Alohan turkki on ollut ihmeen hyvässä kunnossa muiden koiranomistajien mielestä. Nisätkin ovat jo melkein palautuneet. Pentujen saannin jälkeen koiranturkki kuulema sattaa lähteä ihan tuppoina irti. Sitä ei ole tapahtunut, mutta kyllä karvaa muuten lähtee paljon. Imurointia saa siis harrastaa nykyään aktiivisesti.


2 kommenttia:

  1. Lykkyä tykö kesän näytteilyihin! Tuollaiset leikkikamut kuin Papu ovat mainio juttu!

    Pimun ja Typyn emäntä

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tuollaisia ihania leikkikamuja sais tulla, joka päivä vastaan :) Kuluis tytön energiat temmeltäessä

    VastaaPoista