sunnuntai 12. elokuuta 2012

Mätsärit 8.8.2012 Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskus






Käytiin keskiviikkona treenaamassa Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksella järjestetyissä mätsäreissä. Kesällä Helsinginseudulla on ollut melko vähän mätsäreitä ja sen kyllä huomasi  osaanottajamäärästä. Paikalla oli 85 pientä aikuista koiraa. Ilta venähti siis melko pitkäksi. Oltiin taas ihanan tyttötriomme kanssa liikkeellä.

Aloha oli kaveriporukastamme ensimmäisenä kehässä. Mielestäni esiintymisemme meni vähän sähläykseksi, mutta tuomari tykkäsi Alohasta ja antoi sille punaisen nauhan. Jatkoimme siis punaisten kehään. Pienten aikuisten kehät vierähtivät muita kehiä pidempään suuren osaanottaja joukon vuoksi.

Luulen, että tästä johtuen tuomari otti vaan suoraan n.43 punaisesta koirasta yhden kehän ympäri juoksutuksen perusteella 4 parasta koiraa jotka sijoitti. Emme sijoittuneet neljän parhaan joukkoon. Vähän jäi harmittamaan se, että tuomari ei ensin karsinut tästä yli neljänkymmenen koiran joukosta vaikka kymmentä koiraa jatkoon, joita olisi sitten vielä juoksuttanut ja seisottanut erikseen.

Vaikka juoksutus tapahtui kahdessa osassa niin, että kehässä oli noin parikymmentä koiraa yhtäaikaa. Mielestäni on mahdotonta juoksuttaa koiria kunnolla tällä tavalla. Ainakaan ajokoiraa jonka vauhti on hieman toista kuin useampien pienten koirarotujen. No päivä oli kuitenkin hyvä ja seura mitä mainiointa. Päästiin tekemään kenraaliharjoitus näyttelypaikalla lauantain näyttelyä varten.