torstai 19. heinäkuuta 2012

Helsingin mätsärit 18.7.2012

Eilen oltiin taas mätsäreissä treenaamassa. Tällä kertaa mätsärit olivat Herttoniemessä. Järjestävänä tahona oli Suomen Ranskanbulldogit ry. Lähdettiin kaverikoirakon kanssa paikalle. Sää näytti hieman epävakaiselta ja paikalle saavuttuamme yllemme kertyi todella tummia pilviä. Näytti, että pian alkaisi sataa ja paljon. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan pilvet kiersivät hienosti alueen ohi. Loppuillasta alueelle loisti todella kaunis auringonlasku. Mätsärit alkoivat hieman kuuden jälkeen ja meillä meni paikalla noin puolikymmeneen asti.

Pitkä ilta johtui siitä, että Alohalla meni nämä mätsärit todella hyvin. Ensimmäisestä kehästä saimme sinisen nauhan. Mikä oli tällä kertaa oletettavaa. Vastus kehässä oli todella kova. Aloha esiintyi todella hienosti. Kävely ja seisominen sujui täydellisesti ja pöytäkin paremmin kuin pitkään aikaan. Aluksi Alohaa jännitti pöydällä ja hän alkoi taas seisomaan vinosti, mutta kun tuomari antoi minulle vinkkejä ja samalla silitti Alohaa selästä koira rentoutui täysin ja otti hienon seisomisasennon.

Seuraavassa kehässä juoksu ja seisominen sujuivat taas todella hyvin. Paikalla oli n.57 pientä aikuista koiraa. Joista puolet siis sinisten kehässä yhtäaikaa. Tuomari jakoi tässä vaiheessa porukan kahtia ja juoksutti näitä porukoita erikseen muutaman kerran kehän ympäri. Näistä hän valitsi noin 4-6 koiraa kehän keskelle odottamaan. Olimme tässä joukossa. Sitten oli toisen ryhmän vuoro juosta ja taas sama valinta. Sitten kaikki valitut koirat juoksivat vielä kehän ympäri ja seisotettiin tuomarin eteen. Näistä tuomari teki valinnat niin pitkälle, että oli enää kaksi koiraa jäljellä, Aloha ja musta ranskanbulldoggi. Sitten me saimme taas juosta muutaman kerran kehän ympäri taputuksien kera. Aloha juoksi niin tyylikkäästi! Tuomari ojensi meille punaisen ruusukkeen ja kertoi yleisölle, että tänään sinisten kehän voittaa Beagle ja jatkatte tästä BIS-kehään.

Olin niin yllättynyt voitosta, vaikka koko ajan tiesin Alohan esiintyneen tällä kertaa todella hienosti ja rauhallisesti. Liekkö pitkä päivä toimistolla toimistokoirana oli väsyttänyt tytön juuri sopivasti. Ennen BIS-kehää koira alkoikin sitten olla jo melkoisen levoton ja ei oikein olisi jaksanut enää keskittyä. Kehässä kuitenkin juostiin ja seisottiin taas hienosti. BIS-kehässä emme enää sijoittuneet neljän parhaan joukkoon. Todella hieno päivä mukavassa seurassa ja hienosti järjestetyissä mätsäreissä, joissa oli todella hyvät palkinnot ja ilmapiiri. Kiitos järjestäjille!



Päivä toimistokoirana



Illalla poseeraus palkintojen kanssa